SVRider.dk Forum

Erfaringer og generel viden om MC'er og SV i særdeleshed => Teknik og vedligehold => Emne startet af: Banditten efter Maj 18, 2006, 11:28:54 pm

Titel: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Banditten efter Maj 18, 2006, 11:28:54 pm
Fandt denne på nettet og syntes nu den er et godt udgangspunkt til en SV guide ....

Nogen der har forslag til forbedringer ?

------->

Som så meget andet omkring 2-hjulere er vask af en motorcykel et ritual. Man skal udføre processen i den rigtige rækkefølge og med de rette midler.

I princippet skal en motorcykel rengøres indefra. Man starter med det snavsede og besværlige og slutter med den sidste finish på lak og krom som en slags belønning for et par timers veludført rengøringsarbejde.

Vand er stadig verdens bedste rengøringsmiddel, men det skal kombineres med specielle mc-præparater - og med den rette gørelse med svampe og børster, hvis resultatet skal blive optimalt.

Start med at give hele motorcyklen en byge vand med haveslangen, så støv og anden smuds skylles af eller i det mindste pakkes lidt ind, inden du går i gang med børster og svampe. Hæld en snaps autoshampoo i en spand og fyld den med lunkent vand, så den er rar at stikke fingrene ned i.

Sprøjt motorcykelrens i krogene ved motoren, omkring stødddæmpere og ved hjulene. Foran skal der især fjernes bremsestøv omkring bremsecaliperne og på hjulets nav. Og bagi er der på motorcykler med kædetræk foruden bremse- og vejstøv mere eller mindre koncentrerede rester af kædefedt omkring kædehjul, svinggaffel og støddæmpere. Det skal løsnes.

Brug endelig et rensemiddel, som er beregnet til motorcykler, f.eks. Putoline Dirt Bike Cleaner til 69 kr. for 1 liter i forstøverflaske eller S100 Motorcykel Totalrens til 193,25 kr. Den dyrere, men også drøjere S100 er geleagtig i konsistensen, så rensemidlet ikke flyder for vidt omkring på motorcyklen.

En rigtig kras (syreholdig) motorrens til bilbrug kan give grimme skjolder på en motorcykelmotor i aluminium, så den ellers så flotte polerede og lakerede overflade bliver skamferet for altid.

Afhængig af f.eks. bremseskivernes størrelse og adgangsforholdene til motor og affjedring på den enkelte motorcykel har man glæde af en samling mere eller mindre snørklede børster og pensler. Og dem falder man sommetider over i byggemarkedet, når man er ude for at købe noget helt andet. Køb hellere en for meget end en for lidt, for de slides hurtigt.

Gammelt kædefedt, som er blevet til en genstridig beg, fjernes lettest med lidt petroleum på en klud. Men undgå at få petroleum på dækkene. De bliver glatte som åleskind, og man har jo ikke meget glæde af en nyvasket motorcykel med ridser og buler i.

Natursvamp til lakken.

Med et friskt hold vand med autoshampoo i spanden er det nu tid at gøre lakken ren. Og det skal ske med en ren og blød natursvamp - alle former for autobørster ridser lakken.

Brug kun blød natursvamp til lakken, og alle mulige former for børster og flaskerensere til det øvrige.

Insekter og tjærerester fjernes med en lidt grovere køkkensvamp suppleret med et par pust insektfjerner, f.eks. fra Motostar. Den kan også benyttes på den forkromede forskærm, på forgaflens ben og på kåbeglasset.

Brug ikke Ajax eller anden vinduespudsemiddel fra husholdningen til plexiglasset. Hvis det er salmiakholdigt, hærder det glasset, så det kan revne eller splintre ved et eventuelt uheld. Og er der opløsningsmidler i, bliver kunststoffet uigennemsigtigt. Hvis du ikke har en mc-insektfjerner ved hånden, er almindelig køkkensulfo det bedste til kåbeglasset.

Et pust rensemiddel og en vinklet opvaskebørste gør det af med forhjulets genstridige bremsestøv

Når alt er vasket, skylles motorcyklen med haveslangen oppefra og nedefter. Sørg for at få alle rester af rensemiddel i krogene spulet væk. Og giv motorcyklen en blid afsluttende byge vand, så også det rensemiddel, som er spulet ud fra krogene, stille og roligt kan løbe af fladerne.

En højtryksrenser gør hele vaskeprocessen mere effektiv, men man kan hurtigt skade motorcyklen med den hårde vandstråle. Pas f.eks. på med at sigte på hjullejer, kæde, pakdåser, karburatorer og elektronik. I nogle tilfælde kan man endda komme til at blæse lakken af stellet eller knække en køleribbe på top stykket.

Så brug højtryksrenseren med største forsigtighed. Efter afskylning tørres motorcyklen med vaskeskind, en bomuldsklud eller med trykluft. Bruger du trykluft, skal du blot sikre dig, at tryktank og eventuelle filtre er rene - for tørring med en gammel snavset kompressor svarer til, at du sandblæser motorcyklen.

Når man skal helt ind i krogene, er en flaskerenser god at have. Men en radiatorpensel kan også bruges.

Slut af med voks.

Endelig skal den rene og tørre motorcykel have en gang voks, der gør lakkens overflade blank og glat samt afviser snavs og insekter.

Hvis lakken er iltet eller mat af andre årsager, friskes den først op med en let slibende lakrens. Mindre hak og stenslag kan duppes ud med en lakstift, og brugs ridser kan elimineres med en pigmenteret voks, der har samme basisfarve som lakken.

Insekter har det med at gro fast på motorcyklens front. De døde dyr kan opløses med flydende insekt rens og fjernes med en blød svamp

Den traditionelle Turtle Wax er nem at påføre og at polere blank, men hvis motorcyklen skal forbi en autolakerer inden for overskuelig tid, er en voks uden silikone, f.eks. fra 3M, mere anbefalelsesværdig. Og hvis man vil undgå hvide skjolder på plast og gummi, skal man købe polermiddel og voks, som ikke indeholder kridt som slibemiddel.

Giv ikke lakken voks i direkte sollys, eller når luften er meget fugtig. Påfør voksen med en let fugtet bomuldsklud eller svamp i bløde cirkelbevægelser, og tør straks efter med en ren, tør klud på samme måde. Alufælge kan med fordel behandles med Turtles nye Fælg Wax 116, som giver en blank og smudsafvisende overflade, der modstår høje temperaturer og bombardementet af bremsestøv. Lad motorcyklen blive i skyggen et par timer efter voksbehandlingen.

Et lag voks sørger for, at motorcyklen bevarer den gode finish, fordi smuds og insekter preller af på den glatte overflade

Den endelige finish gives med en byge silikone, f.eks. Putoline Shine-spray, som sprøjtes på hele motorcyklen, bortset fra bremsecaliperne og sædet. Især motorcyklens dele i rustfrit stål og i aluminium kommer til at stå flot under det tynde lag beskyttende silikone, og maskinen bliver meget lettere at holde ren fremover.

Tilbage er blot at give kæden en frisk gang kædespray og at fedte bremseskiverne af med en klud, som er fugtet med husholdningssprit.
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Letmatros efter Maj 19, 2006, 09:31:12 am
Sikke en fin vaske/pudse guide  :D

-Jeg ville smøre kæde først, for derefter at køre en lang rask tur for at få slynget olierester af, det olie der så måtte side på fælgen m.m. kan tøres af med en klud med petroleum på...

-Højtryksspuler og trykluft  :shock:...... det skal bruge meget varsomt...
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Bill efter Maj 19, 2006, 12:02:48 pm
Jeg bruger trykluft til at tørre cyklen med. Det går sgu noget hurtigere.
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: helle merete efter Maj 19, 2006, 12:27:03 pm
Jeg bruger trykluft til at tørre cyklen med. Det går sgu noget hurtigere.
Det er jo bare fordi du ikke kan finde ud af at bruge fingrene...;-)
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: B2 efter Maj 19, 2006, 12:41:26 pm
Jeg bruger trykluft til at tørre cyklen med. Det går sgu noget hurtigere.
Jeg plejer at bøffe et viskestykke fra køkkenet og bruger det  :oops:
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Bill efter Maj 19, 2006, 01:41:59 pm
Jeg bruger trykluft til at tørre cyklen med. Det går sgu noget hurtigere.
Det er jo bare fordi du ikke kan finde ud af at bruge fingrene...;-)

Næ det er fordi jeg kan.... (altså bruge trykluft / har det lige ved hånden)
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Jesper Jensen efter Maj 19, 2006, 01:44:22 pm
Plejer at bruge vaskeskind...
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Luske efter Maj 19, 2006, 01:46:32 pm
hvis der er nogle som gerne vil øve sig i at mestre denne guide, skal i være velkommen til at øve på min MC.  :wink: :wink: 

Der er en del bladlus afføring fra fraugde på den.
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: helle merete efter Maj 19, 2006, 02:47:40 pm
hvis der er nogle som gerne vil øve sig i at mestre denne guide, skal i være velkommen til at øve på min MC.  :wink: :wink: 

Der er en del bladlus afføring fra fraugde på den.

Jeg tror godt at jeg kan gøre krav på at have den mest beskidte....Cykel ;-)
Så det m,å helt klart være min som står for tur!
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: T. Brun efter Maj 19, 2006, 02:49:09 pm
Jeg plejer vindtørre den, det tager mindst en tur på 50 km :mrgreen: :mrgreen:
Man bliver jo nødt til at skynde sig at vise den frem når den endlig er ren.
Jeg hader pollen, katte og fuglelort. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Må man skyde katte i ens carport :?:
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Freddy efter Maj 20, 2006, 03:29:34 am
Det er faktisk en rigtig fin rengøringsguide. Den burde alle have hængende på garagedøren, eller liggende ved siden af sengen som godnatlæsning. Jeg har ikke umiddelbart noget at tilføje til den, udover et "Amen" til sidst.
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: helle merete efter Maj 20, 2006, 10:48:27 am
Efterfulgt af et smukt halleluja knælende fran SVinet! :D
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Banditten efter Maj 20, 2006, 12:40:09 pm
Nu vil jeg jo lige understrege at det IKKE er mig der har skrevet den !!! kan ikke huske hvem .... anyway.

Lidt input til rengøringsmiddler ... vil være kanon. Så kunne vi løbende liste hvad der var godt og dårlig under de forskellige sektions.  :)
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Freddy efter Maj 20, 2006, 12:45:38 pm
Lidt input til rengøringsmiddler ... vil være kanon. Så kunne vi løbende liste hvad der var godt og dårlig under de forskellige sektions.  :)
Jeg kan i hvert fald skrive under på, at det er en rigtig dårlig idé at bruge fælgrens til biler. Jeg fik noget af det på min forgaffel, og det har fået den tynde klarlak til at krakelere. Det er måske fint nok på selve fælgene, men sørg endelig for at det ikke kommer på andre steder!
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Gud efter Maj 20, 2006, 01:03:02 pm
fælgrens er spild af penge, det er skabt til alufælge på biler med bremsestøv, katterester osv...
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Ice efter Maj 20, 2006, 06:49:04 pm
Jeg plejer vindtørre den, det tager mindst en tur på 50 km :mrgreen: :mrgreen:
Man bliver jo nødt til at skynde sig at vise den frem når den endlig er ren.
Jeg hader pollen, katte og fuglelort. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Må man skyde katte i ens carport :?:

Ja ja da. det er jo en kat  :D :D :D
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Ice efter Maj 20, 2006, 07:04:43 pm
Lidt input til rengøringsmiddler ... vil være kanon. Så kunne vi løbende liste hvad der var godt og dårlig under de forskellige sektions.  :)
Jeg kan i hvert fald skrive under på, at det er en rigtig dårlig idé at bruge fælgrens til biler. Jeg fik noget af det på min forgaffel, og det har fået den tynde klarlak til at krakelere. Det er måske fint nok på selve fælgene, men sørg endelig for at det ikke kommer på andre steder!

Det bedste jeg kender til at fjerne tjære, bremsestøv, kædefedt ovs ovs. Er Berner tjærefjerner. Man skal ikke sprøjte det lige på lakker, men der sker ikke noget ved det.
Det er rigtig rigtig godt. Man sprøjter det på f.eks. fælge, hvor der er sprødt fra kædefedt, vent 5 min, og så kan man lige skylle det af……  :lol:


Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Freddy efter Maj 20, 2006, 07:10:28 pm
Det bedste jeg kender til at fjerne tjære, bremsestøv, kædefedt ovs ovs. Er Berner tjærefjerner. Man skal ikke sprøjte det lige på lakker, men der sker ikke noget ved det.
Det er rigtig rigtig godt. Man sprøjter det på f.eks. fælge, hvor der er sprødt fra kædefedt, vent 5 min, og så kan man lige skylle det af……  :lol:
Og det køber du... hvor henne? Pris?
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: GTI efter Maj 20, 2006, 07:15:34 pm
Selv bruker jeg Autoglym bilshampoo, og har vokset sykkelen med Autoglym polish og deretter Autoglym lakkforsegler...
Så spyler jeg over sykkelen jevnlig, gjerne flere ganger i uken, og tørker med pusseskinn.

Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Paw efter Maj 21, 2006, 11:58:27 am
Artiklen er forfattet af Klaus Lynggaard, og har oprindeligt været bragt i et nummer af "Ingeniøren". :)
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Ice efter Maj 21, 2006, 05:07:40 pm
Det bedste jeg kender til at fjerne tjære, bremsestøv, kædefedt ovs ovs. Er Berner tjærefjerner. Man skal ikke sprøjte det lige på lakker, men der sker ikke noget ved det.
Det er rigtig rigtig godt. Man sprøjter det på f.eks. fælge, hvor der er sprødt fra kædefedt, vent 5 min, og så kan man lige skylle det af……  :lol:
Og det køber du... hvor henne? Pris?

http://liveserver.berner.biz/cps/rde/xchg/SID-3EB4E010-D7D5090B/berner_internet/hs.xsl/7066BE9841294FFBB236A9B97B5BC93D_5337F4040D6440C3B49DD2377DE07A40_DAN_HTML.htm
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Banditten efter Maj 21, 2006, 07:06:28 pm
Sikke en fin vaske/pudse guide  :D

-Jeg ville smøre kæde først, for derefter at køre en lang rask tur for at få slynget olierester af, det olie der så måtte side på fælgen m.m. kan tøres af med en klud med petroleum på...

Hummm .... smør kæden først ... kør en tur så olien "løber" af ... og så vaske den.

Vel egenligt et spørgsmål om hvor meget kædeolie man giver og hvordan .... så det ikke "sprøjter" på baghjulet.

Andre der også smører først og vaske bagefter ?
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: steen efter Maj 23, 2006, 11:17:24 am
Lidt input til rengøringsmiddler ... vil være kanon. Så kunne vi løbende liste hvad der var godt og dårlig under de forskellige sektions.  :)
Jeg kan i hvert fald skrive under på, at det er en rigtig dårlig idé at bruge fælgrens til biler. Jeg fik noget af det på min forgaffel, og det har fået den tynde klarlak til at krakelere. Det er måske fint nok på selve fælgene, men sørg endelig for at det ikke kommer på andre steder!

Det bedste jeg kender til at fjerne tjære, bremsestøv, kædefedt ovs ovs. Er Berner tjærefjerner. Man skal ikke sprøjte det lige på lakker, men der sker ikke noget ved det.
Det er rigtig rigtig godt. Man sprøjter det på f.eks. fælge, hvor der er sprødt fra kædefedt, vent 5 min, og så kan man lige skylle det af……  :lol:




Jeg er ikke så vild med at bruge tjærefjerner og motorvask m.m da de indeholder fedtopløsere og det er jo ikke så fedt at få ind i lejer/kæde o.s.v. Desuden sætter det sig i børsten bagefter når man skal vaske dyret.

Jeg bruger ca. 15 min med lampe olie på en klud til at starte med hver gang inden jeg skal vaske svinet. Det renser jeg bagfælg, bagsvinger og huggeren med før jeg går igang med børste og autoshampoo.
Titel: Sv: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Banditten efter Maj 23, 2006, 10:52:23 pm
Har prøvet at nærlæse guiden.

***************************************************

Her er hvad MC'ens vaske hylle skal indeholde:

- Autoshampoo.
- Rensemiddel - f.eks. Putoline Dirt Bike Cleaner eller S100 Motorcykel Totalrens.
- Petroleum.
- Insektfjerner, f.eks. fra Motostar.
- Flydende insekt rens.
- Voks - f.eks. Turtle Wax.
- Voks til fælgene - f.eks. Turtles nye Fælg Wax 116.
- Silikone - f.eks. Putoline Shine-spray.

- En samling mere eller mindre snørklede børster og pensler.
- Natursvamp til lakken.
- Flaskerenser.
- vaskeskind.

**************************************************

Hvad bruger i som autoshampoo ?
Hvad bruger i som rensemiddel ?
Hvad bruger i som flydende insektfjerne ?
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: sircajun efter Maj 23, 2006, 11:08:13 pm
Afslut med en spand vand med en smule afspændingsmiddel i, hæld det over cyklen efter vask, kør en kort tur og den er tør uden de kedelige kalkpletter, herefter kan den evt. vokses...
Titel: Re: Sv: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Freddy efter Maj 23, 2006, 11:18:31 pm
Hvad bruger i som flydende insektfjerne ?
Da jeg kørte taxa, brugte vi en blanding af opvaskemiddel, vand og 3-dobbelt salmiakspiritus. DET var virkelig effektivt. Men på grund af salmiakken skal skidtet i hvert fald holdes langt væk fra al polycarbonat, såsom kåbeglas, forlygteglas og blinklys.
Titel: Sv: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Paw efter Maj 24, 2006, 08:13:19 am
Jeg gør følgende (inspireret af ovenstående artikel);

- Renser kæden med Kettenmax, Motorex Chainclean og petrolium.
- Renser baghjul med petrolium.
- Spuler MC med rent vand.
- Sprøjter MC over med mc-rens (Motorex, S100, whatever..)
- Beundrer min MC mens det virker.
- Skrubber cyklen med en blød børste med rent vand.
- Spuler MC med rent vand.
- Tørrer overfladisk med vaskeskind.
- Wax on / Wax off...
- Tørrer vand fra kæden (det hele), og smører den i Motorex Chainlube.

That`s it, det tager ca. 20min. :D

Det er min erfaring at det ikke er nødvendigt med insektrens, for hvis man har en god mc-rens, så tager den også krybene.

Og husk nu; spar på sæben, det er godt for miljøet :wink:
Titel: Sv: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: nyg efter Maj 24, 2006, 10:26:54 am

**************************************************

Hvad bruger i som autoshampoo ?
Hvad bruger i som rensemiddel ?
Hvad bruger i som flydende insektfjerne ?

Jeg har brugt følgende:
Autoshampoo: Alaska auto-shampoo som jeg altid har troet var lige så godt som alt andet, indtil jeg for nylig fik købt noget Procycle GEL-special rens fra louis.de - det virker godtnok noget bedre!!
Rensemiddel: Ikke noget udover petroleum/lampeolie til fælge og kæde.
Insektmiddel: ikke noget...?!
Titel: Sv: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Gud efter Maj 24, 2006, 10:48:33 am
jeg bruger Autoshampoo og knofedt(tænk på miljøet)
lampeolie til fælge og bagsvinger
Titel: Sv: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Banditten efter Maj 24, 2006, 07:49:52 pm
Jeg gør følgende (inspireret af ovenstående artikel);

- Renser kæden med Kettenmax, Motorex Chainclean og petrolium.
- Renser baghjul med petrolium.
- Spuler MC med rent vand.
- Sprøjter MC over med mc-rens (Motorex, S100, whatever..)
- Beundrer min MC mens det virker.
- Skrubber cyklen med en blød børste med rent vand.
- Spuler MC med rent vand.
- Tørrer overfladisk med vaskeskind.
- Wax on / Wax off...
- Tørrer vand fra kæden (det hele), og smører den i Motorex Chainlube.

That`s it, det tager ca. 20min. :D

Det er min erfaring at det ikke er nødvendigt med insektrens, for hvis man har en god mc-rens, så tager den også krybene.

Og husk nu; spar på sæben, det er godt for miljøet :wink:

Hvor køber du dog alle de vaskemiddler hende ?
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Letmatros efter Maj 24, 2006, 08:42:29 pm
Sikke en fin vaske/pudse guide  :D

-Jeg ville smøre kæde først, for derefter at køre en lang rask tur for at få slynget olierester af, det olie der så måtte side på fælgen m.m. kan tøres af med en klud med petroleum på...

Hummm .... smør kæden først ... kør en tur så olien "løber" af ... og så vaske den.

Vel egenligt et spørgsmål om hvor meget kædeolie man giver og hvordan .... så det ikke "sprøjter" på baghjulet.

Andre der også smører først og vaske bagefter ?

Er der en god måde/smøremiddel til at få en smurt kæde, uden at der sprøjter kædefedt på bagfælgen m.m.. ??   

Er en "Scott-oiler" sagen.. ??
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Freddy efter Maj 24, 2006, 09:58:50 pm
Sikke en fin vaske/pudse guide  :D

-Jeg ville smøre kæde først, for derefter at køre en lang rask tur for at få slynget olierester af, det olie der så måtte side på fælgen m.m. kan tøres af med en klud med petroleum på...

Hummm .... smør kæden først ... kør en tur så olien "løber" af ... og så vaske den.

Vel egenligt et spørgsmål om hvor meget kædeolie man giver og hvordan .... så det ikke "sprøjter" på baghjulet.

Andre der også smører først og vaske bagefter ?

Er der en god måde/smøremiddel til at få en smurt kæde, uden at der sprøjter kædefedt på bagfælgen m.m.. ??   

Er en "Scott-oiler" sagen.. ??
En Scott-Oiler er vist super god, når man lige får den justeret ind. Personligt synes jeg, det er noget slemt touring-bøsse-pez, som ikke hører hjemme på en sportscykel. :wink: :D :D
Jeg bruger en kædespray fra Silkolene. Det er sådan noget hvidt gel-agtigt pladder, som klistrer helt forfærdeligt! Men det bliver hvor det skal, det bliver ikke slynget af kæden. I øvrigt, lad være med at smøre en kold kæde. Kør en tur på 10 km, så kæden bliver varmet godt igennem. Smør så kæden, gerne med løftet baghjul så man lige kan trille kæden et par omgange ved håndkraft og derved få arbejdet smørelsen ind i leddene og på rullerne. Og tril så de 10 km hjem igen. Eller endnu bedre, kør en rigtig go' lang tur, når du nu alligevel er ude. :D
Titel: Sv: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Rasmus efter Maj 24, 2006, 10:06:33 pm
En Scott-Oiler er vist super god, når man lige får den justeret ind. Personligt synes jeg, det er noget slemt touring-bøsse-pez, som ikke hører hjemme på en sportscykel. :wink: :D :D

Hæ hæ hæ :lol: HØRT!!!
Titel: Sv: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Paw efter Maj 25, 2006, 06:25:37 am
Jeg gør følgende (inspireret af ovenstående artikel);

- Renser kæden med Kettenmax, Motorex Chainclean og petrolium.
- Renser baghjul med petrolium.
- Spuler MC med rent vand.
- Sprøjter MC over med mc-rens (Motorex, S100, whatever..)
- Beundrer min MC mens det virker.
- Skrubber cyklen med en blød børste med rent vand.
- Spuler MC med rent vand.
- Tørrer overfladisk med vaskeskind.
- Wax on / Wax off...
- Tørrer vand fra kæden (det hele), og smører den i Motorex Chainlube.

That`s it, det tager ca. 20min. :D

Det er min erfaring at det ikke er nødvendigt med insektrens, for hvis man har en god mc-rens, så tager den også krybene.

Og husk nu; spar på sæben, det er godt for miljøet :wink:

Hvor køber du dog alle de vaskemiddler hende ?

Hos min lokale mc pusher. Og hos Louis.de
Titel: Sv: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Banditten efter Juni 01, 2006, 10:46:42 pm
En ting som burde være i vaskeguiden er, at man IKKE skal vaske kølegitteret med en hård børste eller trykspuler. Man skal være meget forsigtig ikke at "lægge" lamellerne ned.

Ikke at jeg har gjort det, men jeg var da i tvivl om hvordan man skånsomt vaskede den. Nogen gode idéer til hvordan manrenser den skånsomt ?
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Ritzau efter Juni 02, 2006, 09:53:52 am
Man kan få sådant en beholder med dyse man kan sætte under tryk den er ret nænsom!
Feks fra Louis. (Drüchpumpezerstauber.)
 8) Ritzau
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Bongers efter Juni 02, 2006, 10:26:40 am
Det ville jo klæg en at skrive alle guldkornene om til en guide  :P men jeg er dovn, jeg er for sløv, vil heller ud og drikke øller  :| :| :|
Titel: Sv: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Olfert efter Juni 02, 2006, 10:29:14 am
Det ville jo klæg en at skrive alle guldkornene om til en guide  :P men jeg er dovn, jeg er for sløv, vil heller ud og drikke øller  :| :| :|

Du er ikke alene  :lol: :lol: :lol: :lol:
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Ritzau efter Juni 02, 2006, 10:36:14 am
 8) Ritzau
Den skal lige omdøbes til pps
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Leed efter Juni 02, 2006, 11:44:29 pm
Altså det silikone noget siger at de sprøjter på til sidstg over hele Mcén, hvad er dog det og hvad skal det til for?
Jeg bruger Blyfri 95 til fælgene, det virker glimrende :P
Og polere fælgene, det er vel kun til krom fælge?

  :laugh:
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Jens Bjørn efter Juni 04, 2006, 02:43:10 am
FÆlge :Hm, 5 års klatvask kunne ikke længere oversees !
Så i Aldi og købe fælgrens,17,95 for en halv liter(med saltsyre :shock:),på med skidtet ,gnubbe børste skylle med vand.Lod det max side 20 sek. ialt.gentog flere gange.  Og MASSER af rent vand.
Det blev fint og gav ikke lakskader.  Turtlewax med teflon . Herefter bare en klud med salatolie en gang imellem.

Men lad være med at putte salatolien på noget der bliver varmt , medmindre I synes det er super at køre på en cykel der lugter som Wong's Grill  :cheesy:
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: TBN efter Juni 04, 2006, 02:42:31 pm
ikke et ondt ord om Wong's i Brønshøj :police:
Titel: Sv: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Banditten efter Juni 19, 2006, 09:19:11 pm
Nogen der har erfaring med hvilken Voks der er bedst og hvor den kan købes ?
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Ritzau efter Juni 20, 2006, 10:13:01 am
Heller ikke om Wongs grill i Friheden!!
 8)
Titel: Sv: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: nyg efter Juni 20, 2006, 10:24:25 am
Nogen der har erfaring med hvilken Voks der er bedst og hvor den kan købes ?
Jeg har de sidste par år brugt Ultra Glozz, som er noget flydende såkaldt "kemisk glas" med en let slibende effekt.
I følge vejledningen skal det kun påføres en gang årligt, men det holder ikke helt syntes jeg.

Jeg købte det hos Enghave til en horribel overpris, så næste gang vil jeg nok bare købe noget almindelig fast voks fra Simoniz eller Turtle - det ved man hvad er.
Titel: Sv: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Banditten efter Juni 20, 2006, 10:26:40 am
Nogen der har erfaring med hvilken Voks der er bedst og hvor den kan købes ?
Jeg har de sidste par år brugt Ultra Glozz, som er noget flydende såkaldt "kemisk glas" med en let slibende effekt.
I følge vejledningen skal det kun påføres en gang årligt, men det holder ikke helt syntes jeg.

Jeg købte det hos Enghave til en horribel overpris, så næste gang vil jeg nok bare købe noget almindelig fast voks fra Simoniz eller Turtle - det ved man hvad er.

Har set man kan købe det der Turtle Wax på tankstationer, men er det det samme ??? er der forskel på det til MC og Biler ?
Titel: Sv: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: nyg efter Juni 20, 2006, 10:29:52 am
Nogen der har erfaring med hvilken Voks der er bedst og hvor den kan købes ?
Jeg har de sidste par år brugt Ultra Glozz, som er noget flydende såkaldt "kemisk glas" med en let slibende effekt.
I følge vejledningen skal det kun påføres en gang årligt, men det holder ikke helt syntes jeg.

Jeg købte det hos Enghave til en horribel overpris, så næste gang vil jeg nok bare købe noget almindelig fast voks fra Simoniz eller Turtle - det ved man hvad er.

Har set man kan købe det der Turtle Wax på tankstationer, men er det det samme ??? er der forskel på det til MC og Biler ?

Øh, det er sikkert det samme - det de mest sælger på tanken er nok flydende.  Det kan selvfølgelig være godt nok.  Smag og behag, vil jeg mene.

Men smut da i bildillen eller thansen, de ripper dig jo for dine surttjente sparepenge nede på tanken.
Titel: Re: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: Henrik Kallehauge efter Oktober 03, 2006, 11:20:36 am
Jeg plejer vindtørre den, det tager mindst en tur på 50 km :mrgreen: :mrgreen:
Man bliver jo nødt til at skynde sig at vise den frem når den endlig er ren.
Jeg hader pollen, katte og fuglelort. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Må man skyde katte i ens carport :?:

nej det må du ikke men hvis du fanger en må du realt aflevere den ved dyrelægen til aflivning
Titel: Sv: Vask og rengøring af MC ...Hvordan ?
Indlæg af: SuneBB efter Januar 31, 2010, 11:59:12 am
vil bare lige indskyde at salatolien skal man nok holde sig fra, med mindre den er til dit spækbræt, da den jo ikke er syrefri..