Forumliv > Trackdays og køreteknik

Forsikringer ved kørsel på bane

(1/4) > >>

PeterGraff:
Hej der

Nu starter ræs sæsonen snart, så her er en lille reminder om forsikringer.

Husk at din fritidsulykkesforsikring ikke dækker motorsport, medmindre du har tegnet en udvidet forsikring (farlig sport). Hvilket kun de færreste forsikringsselskaber tilbyder. Tjek med dit eget.

Husk at din kaskoforsikring, i de fleste tilfælde, ikke dækker ved banekørsel. Dog dækker nogle selskaber Grøn klasse og diverse kørekurser, hvis de først får at vide at du skal afsted.

Husk at når én af de andre påkører dig og smadrer din cykel (og sikkert også sin egen) kan han/hun :) ikke holdes ansvarlig, da du sansynligvis har underskrevet en ansvarsfraskrivelse ved tilmelding.

Husk at i nogle forsikringsselskaber dækker din indboforsikring dit tøj(hjelm o.lign.), også ved banekørsel, men dette skal du huske at tjekke.

Husk at hvis du styrter og nedlægger 100m hegn eller ødelægger andet på banen, er det meget sandsynligt at det er dig der skal betale. Dog mener mit forsikringsselskab at banen/arrangøren bør have en forsikring der dækker. Jeg har talt med arrangøren af forårstræningen i Frankrig og de siger at de (sikkert via en forsikring, da det jo er et DMU godkendt arrangement) hænger på skaden. Har også talt med Team-trackday her skal man selv betale. Racing4fun er det samme.

Hvis du kører trackdays i udlandet kan det være en god idé at suplere øvrige forsikringer med en eller anden form for rejseforsikring.

Dette er skrevet udfra egne erfaringer, tjek hvad der gælder for dig.

Husk også at glemme alt det ovenstående når du er på banen og KØR SÅ DET RYGER :D


MVH

Peter Graff

PS HONDA rules :innocent:

Jesper Jensen:
Godt indlæg! :)

fldahl:
godt indlæg.!


--- Citat fra: PeterGraff efter Marts 02, 2007, 11:34:02 am ---Husk at din fritidsulykkesforsikring ikke dækker motorsport, medmindre du har tegnet en udvidet forsikring (farlig sport). Hvilket kun de færreste forsikringsselskaber tilbyder. Tjek med dit eget.

--- Afslutning på citat ---

Jeg har tillæg for "farlig sport" ifbm. kampsport og skal hilse at sige, at tillægsforsikringen er rasende dyr.. Det er igennem Tryg.

Luske:
Tak for reminderen Peter..

Jeg skal faktisk have tegnet noget inden frankrig

Jeg har Tryg.. så det lyder ikke så godt at den er meget dyr..

Et tillægsspørgsmål - Nu skal jeg tage licens, er det ikke en slags ansvarsforsikring, mod skade på andre ?  Eller virker Licensen kun under løbs-arrangementer ?? (altså der hvor man ikke selv skriver under på trackday arrangørenes egne klausuler)

PeterGraff:
Hej Luske

Jeg har hos tryg jeg betaler 2002kr.
Din Licens forsikring dækker varigt mén fra 15% og kun til DMU godkendte arrangementer. Dvs Frankrigsturen og evt. DM. Den dækker ikke trackdays (r4f, tt) arrangementer dog kan man ved mange udenlandske arr. tegne en forsikring for små penge der dækker det arr. Jeg har selv valgt at køre Gadeklasse i Frankrig fordi jeg ikke vil betale ca 2000 kr for en licens jeg kun kan bruge denne ene gang og som inkluderer en forsikring som jeg for de samme penge kan tegne bedre selv og som dækker alle arrangementer jeg tilmelder mig.

MVH

Peter Graff

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version